Aandacht voor lichaam en geest is van groot belang voor de gezondheid. Yoga is hier een zeer geschikt middel voor. Door yoga te beoefenen kan een goede balans in je leven worden bereikt.

Yoga is goed voor mensen van alle leeftijden. Yogahoudingen zijn er om het skelet, de spieren en het zenuwstelsel optimale soepelheid en kracht te geven. Door de houdingen wordt de ruggegraat uitgerekt en versterkt. Een gezonde en buigzame wervelkolom duidt op een gezond zenuwstelsel. En als de zenuwen gezond zijn, is een mens gezond van lichaam en geest.

Ik besteed tijdens mijn lessen veel aandacht aan het precies uitvoeren van de Asana’s (houdingen). Het fysieke is in mijn les een belangrijk onderdeel. Soms werk ik ook met hulpmiddelen zoals blokken of de muur. Daarnaast zijn er tijdens de les momenten van aandacht voor ademhaling, meditatie en stilte. Een les start hier meestal mee. Na de meditatie warmen we het lichaam op en vervolgen we de les met een aantal (soms intensieve) asana’s. Tenslotte eindigen we de les met een savasana (diepe ontspanning).

Ik geef les bij Yogapoint (locatie Woerden, sportcentrum Oudenrijn en in Buurtcentrum de Schakel in Vleuten.

Ik nodig je van harte uit om een les mee te doen en het voordeel van yoga zelf te ervaren.

Namaste,
Martijn van der Geest